Kontak Editor

Indonesia’s socio- political transformation toward democracy system within decade should stimulate on its people socio- economic mobility mindset. Democracy is associated with higher human capital accumulation, lower inflation, lower political instability, and higher economic freedom. Indonesia’s abundance of production factor must be driven by high qualified human capital to reach its national economic development. The accumulation of factors of production cannot alone explain economic development. They are necessary input in production, but they are not in themselves sufficient for economic growth to occur. Human creativity and productive entrepreneurship are needed to combine these inputs in profitable ways, and hence an institutional environment that encourages free entrepreneurship becomes the ultimate determinant of economic growth. Challenging economic fundamental principles like equilibrium models, rational agent, by applying insight from other disciplines like theoretical physics or quasi empiricism mathematics might be the way forward of an entrepreneurial economics.

The reform of Indonesia’s democracy should facilitate the distribution of education chance and better information access. The sustainability of Indonesia’s economic development within global competition lies on the current local business player’s adaptability toward future competitive economic change, thus the young knowledgeable entrepreneur should take center stage in any effort to explain long- term economic development.

This independent- observer blog, is blended- mixed of pharmacy derivatives with business aspects. We will talk the theme of pharmacy matters from the perspectives of business. The various aspects of business activities like marketing, distribution, manufacturing technology, management, financial- investment, and including entrepreneurship becoming our integral part.

We will discussing the derivate aspects of pharmacy related business including Food and Drugs Industry, Food and Beverage Industry, and Healthcare Industry.

Warmest regards,

Editor in Chief

GAL_clipped_rev_1_clipped_rev_1

 

 

 

 

 

 

 

 

bisnisfarmasi@gmail.com 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 comments

  1. Salam pak

    Saya punya bos di kantor, si bos punya temen kampus yang ber suami warga negara jerman. Nah warga negara jerman ini kerja sebagai marketing di perusahaan farmasi atau obat atau apalah di jerman, yg pasti health telated. Si bos suruh oleh teman kampusmya utk membuat perusahaan distributor utk supply barang suaminya

    Kebetulan saya sudah sedikit tahu (karena teman SMA ada yg kerja jadi marketing obat dan sering cerita cerita tentang kerjaan) jalur distribusi supply marketing guerilla whateverlah, approach dokter bla bla bla. Keknya saya serius dalam menanggapi tantangan dari bos

    Saya tadi siang telpon teman saya, utk masukin obat ke bpom itu asal ada koneksi orang dalam dan utk bisa “dijual” sudah FDA approved. Itu sih gak masalah. Untuk pendirian pt, itu bisa saya handle. Masalah saya adalah di penjualan dan supply chain dan proyeksi industri bisnis farmasi

    Saya butuh saran, since saya tidak ada background farmasi dan industri, kira kira ada saran apa. Atau gimana atau bapak ada jasa profesional sebagai advisor atau apalah. Subject to konfirmasi dari orang jerman, apakah produknya udah FDA atau belum

    Thanks pak

  2. Eh pak, saya pikir masuk ke japri bapak, kalo gitu post saya diatas tolong di delete saja. Soalnya ada nama lengkap saya

    Thx

  3. Fatur

    pak yogi
    Semoga sukses. Btw, saya punya apotek “berjaringan” , jika berkenan suply.

    Salam

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s